• MEX HYDRO WHEY PRO

Smak:
Chwilowy brak
249.99 -20% 199.99
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena przesyłki 0
Kurier DPD 0
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 0
Kurier DPD (Pobranie) 2.99
Dostępność Chwilowy brak
Waga 2.27 kg

MEX HYDRO WHEY PRO wytwarzana jest za pomocą ekstrakcji i filtracji niskotemperaturowej, bez udziału niepożądanych substancji chemicznych. Składniki odżywki pochodzą z mleka od krów z wolnego wypasu, hodowanych w gospodarstwach niestosujących technologii GMO. Izolat WPI uzyskuje się w procesie mikrofiltracji w przepływie krzyżowym CFM (ang. Cross-Flow Microfiltration), a koncentrat WPC w procesie ultrafiltracji, z dwuetapowym suszeniem w temperaturze nieprzekraczającej 71°C. Proces ten pozwala zachować niezbędne proteiny bioaktywne. Z kolei hydrolizowane peptydy serwatki WPH umożliwiają szybkie wchłanianie dzięki skróceniu peptydów białkowych, co potocznie nazywa się „pocięciem białka” bądź „wstępnie strawionym białkiem”. Proces hydrolizy praktycznie całkowicie uwalnia białka z tłuszczu i laktozy, zostawiając samo „mięso”, czyli czyste białko.

Co pozwala nam uznać, że białko MEX HYDRO WHEY PRO jest najbardziej kompletnym białkiem na rynku? Otóż wielu producentów wykorzystuje marketingowo fakt, że zastosowanie enzymatycznej hydrolizy białek serwatkowych pozwala na najszybsze wchłaniane białka, pomijając istotny szczegł, że silne działanie anaboliczne idzie w parze nie tylko z szybkim wyrzutem aminokwasów ale także ze zwiększeniem bilansu azotowego. Azot powstaje bowiem w procesie utleniania aminokwasów posiadających grupę aminową, pod wpływem kwasu azotowego, co określa się mianem deaminacji. Może to doprowadzić do obciążenia wątroby i nerek, czyli najpierw do zsyntezowania mocznika, następnie do wydalenia go na zewnątrz.

Wewnętrzne testy laboratoryjne przeprowadzone przez MEX oraz analiza wielu badań klinicznych, wskazują, że najbardziej optymalne są odżywki białkowe, w których stosunek izolatu do koncentratu wynosi 60:40, przy czym najlepiej, by izolat wymieszany był pół na pół z hydrolizatem serwatki.

Białka są trawione i wchłaniane w przewodzie pokarmowym. W żołądku następuje jedynie ich wstępny rozkład na mniejsze peptydy (za pomocą pepsyny), a w jelicie cienkim ma miejsce rozkład główny oligopeptydów na krótkie peptydy i aminokwasy pod działaniem endopeptydaz i egzopeptydaz. Następnie aminokwasy, wchłonięte przez komórki nabłonka jelita cienkiego, żyłą wrotną transportowane są do wątroby i krążenia ustrojowego. Azot jest niezbędny do syntezy białek, trzeba jednak pamiętać, że organizm go nie magazynuje. Główną reakcją umożliwiającą usunięcie azotu z puli aminokwasów w formie amoniaku jest dezaminacja oksydacyjna glutaminianu – utlenianie glutaminianu poprzez dehydrogenazę glutaminianową. Toksyczny amoniak zostaje w cyklu mocznikowym przekształcony w mniej toksyczny mocznik.

Podsumowując, przy uzyskaniu zbyt szybkiego procesu uwalniania aminokwasów może dojść do ich „przepalenia”(czyli niepełnego wykorzystania), szybszego zużycia czy wreszcie większej utraty. Wykorzystując triki marketingowe, producenci hydrolizatu białka serwatkowego wmawiają użytkownikom jego działanie antykataboliczne, podczas gdy zwykle daje on tylko efekt anaboliczny, w dodatku często ubogo zagospodarowany.

Dlatego stosując w MEX HYDRO WHEY PRO także izolat i koncentrat białka, rozciągamy w czasie utlenianie aminokwasów (redukujemy straty), a więc wykorzystujemy je w najbardziej optymalny sposób. Mocniejszy wyrzut insuliny do krwi spowodowany zastosowaniem hydrolizatu eliminuje potrzebę użycia węglowodanów, co ma znaczenie zwłaszcza dla osób odchudzających się czy kulturystów przygotowujących się do zawodów.

Mówiąc obrazowo, dzięki MEX HYDRO WHEY PRO możemy „upiec dwie pieczenie na jednym ogniu” – zwiększamy poziom aminokwasów i insuliny oraz syntezę białka (co ma szczególnie znaczenie dla odżywiania mięśni po wysiłku fizycznym albo treningu), a równocześnie zachowujemy białka o największej biodostępności, przyswajalności i jakości na dłuższy okres. Natomiast fakt, że jest to produkt o minimalnej zawartości cukru i tłuszczu, czyni z niego doskonały posiłek lub przekąskę przed snem.

MEX HYDRO WHEY PRO zapewnia odżywianie mięśni w przedziale od 15 min do kilku godzin. Wspiera zarówno budowanie beztłuszczowej masy mięśniowej jak i procesy regeneracyjnechroniąc mięśnie przed rozkłademW ten sposób pozbywamy się tłuszczu ale nie mięśni! Podczas diety redukcyjnej głównym celem jest przecież utrata tkanki tłuszczowej przy równoczesnym zachowaniu tkanki mięśniowej, nad którą wielu z nas tak ciężko pracuje.

MEX HYDRO WHEY PRO ma formę łatwo rozpuszczalnego proszku, dzięki czemu daje się swobodnie mieszać w szklance za pomocą łyżki. Ponieważ odżywka nie zawiera żadnych niepożądanych substancji chemicznych, a poziom zawartej w niej laktozy maksymalnie obniżono, jest bardzo łatwostrawna, nie powodując podrażnienia żołądka, nawet u osób wrażliwych. A poza tym jej wspaniały smak może naprawdę uzależniać.

• PRAWDZIWE FERRARI WŚRÓD BIAŁEK

• NAJBARDZIEJ SKUTECZNE BIAŁKO NA RYNKU

• OPTYMALNA ILOŚĆ BIAŁKA W PORCJI

• MIN 80% ZAWARTOŚCI BIAŁKA W SUCHEJ MASIE

• HYDROLIZAT, IZOLAT I KONCENTRAT SERWATKI

• BARDZO WYSOKA WARTOŚĆ BIOLOGICZNA

• BARDZO SZYBKIE I SZYBKIE WCHŁANIANIE BIAŁKA

• BOGATY PROFIL AMINOKWASOWY

• DZIAŁANIE ANABOLICZNE I ANTYKATABOLICZNE

• BEZTŁUSZCZOWA MASA MIĘŚNIOWA

• ZAPOBIEGANIE ROZKŁADOWI MIĘŚNI

• ZWIĘKSZENIE REGENERACJI POWYSIŁKOWEJ

 

• OPTYMALNA PRZYSWAJALNOŚĆ BIAŁKA

• DOSKONAŁE NA DIETĘ REDUKCYJNĄ

• OPTYMALIZACJA I EFEKTYWNOŚĆ TRENINGU

• Z MLEKA OD KRÓW Z WOLNEGO WYPASU

• SUPER ROZPUSZCZALNOŚĆ

• NIEPOWTARZALNY SMAK, KTÓRY UZALEŻNIA

• BEZ DODATKU CUKRU I TŁUSZCZU

• BARDZO NISKA ZAWARTOŚĆ LAKTOZY

• ŁATWO STRAWNE, BEZ GLUTENU I GMO

• NATURALNIE WYSTĘPUJĄCE BCAA I GLUTAMINA

• BEZ WYPEŁNIACZY TAKICH JAK KREATYNA CZY GLUTAMINA

• OPAKOWANIE ZAWIERA AŻ 76 PORCJI

Składniki: izolat białka serwatkowego, ultra i mikrofiltrowany koncentrat białka serwatkowego, peptydy serwatki, aromaty, substancja zagęszczająca – guma ksantanowa, emulgator – lecytyny, substancja słodząca – acesulfam K, substancja słodząca – sukraloza.

image

Wielkość porcji: 1 miarka (29,7 g)

Liczba porcji w opakowaniu: 76

 

Zalecane spożycie: 

Załączoną miarką odmierzyć porcję 29,7 g i dokładnie zmieszać z ok. 220 ml niekwaśnego płynu (woda, mleko itp.).

UWAGI:

Zawsze porównuj skład produktów – wydajność, ilość zawartych i potrzebnych aktywnych składników, przyswajalność form, dawki składników.

Większość z firm oferujących tanie białka stosuje metodę sztucznego podbijania białka, podbijając zawartość niektórych aminokwasów (tzw. „amino spiking”) lub azotu (tzw. „nitro spiking”) i dodatkowo stosując tanie składniki takie jak tauryna, kreatyna, glicyna, glutamina czy arginina, które albo mają niekorzystny wpływ na stymulację syntezy białek mięśniowych, albo są aminokwasami, które nasz organizm może wyprodukować samodzielnie. Dlatego niektóre firmy tak dumnie prezentują raporty analityczne w oparciu o metodę Kjeldahla (oznaczania azotu amonowego i aminowego), w której ilość azotu przelicza się za pomocą odpowiedniego mnożnika na białka. W efekcie nie wiadomo, czy rzeczywista ilość białka z białka to 100%, 50%, czy nawet mniej procent deklarowanej wartości. Inna sprawa, że badania zlecane są przez producentów na podstawie próbek przez nich dostarczonych.

Może zawierać mleko, soję, pszenicę, jaja i skorupiaki. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Produkt nie powinien być stosowany przez kobiety w ciąży, karmiące matki oraz w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników. Prowadzenie zdrowego trybu życia i stosowanie zrównoważonej diety są niezbędne dla zachowania dobrego stanu zdrowia. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci, w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie